pondělí 20. července 2015

Review: Hledání vytouženého dne

Originální název - Searching for Someday (Searching for #1)
Autor - Jennifer Probst
Překlad - Kateřina Teodosijevová
Počet stran - 320
Vydáno - 2015
Nakladatelství - Ikar

Recenze

Pro Kate je láska všechno. Svůj život zasvětila hledání toho pravého nejen pro sebe, ale také pro své klienty. Spolu se dvěma kamarádkami vlastní seznamovací agenturu Kinnections a díky svému daru dokáže poznat, zda se lidé k sobě hodí. Její záhadný „dotek” je darem, ale když potká Sladea Montgomeryho, je to spíš prokletí. On je všechno, co od muže nehledá, jenže dotek říká něco jiného.

V Kinnections se specializují na hledání toho pravého partnera. Láska na celý život, to je pro Sladea podvod, lež a tahání peněz z nešťastných dívek, jako je jeho sestra Jane. A ona je jediný důvod, proč se k nim zapíše jako klient. Nevěří, že by mohl najít to, co slibují. Pro něj je láska jen oxytocin. Od prvního setkání Kate nemůže pustit z hlavy. Je přesným opakem ženy, jakou by vedle sebe snesl. A přesto nemůže popřít, že mezi nimi je něco, co ho k ní táhne. I Kate s tím bojuje, ale je rozhodnuta se od něho držet dál a najít pro něj tu pravou ženu. Pro jeho i její dobro. Jenže chemie dokáže být nevyzpytatelná.



Hlavní postavy jsou jako voda a oheň, ale zároveň bez sebe nedokáží existovat. Kate je jemná, jak vizáží tak povahově, zato Slade je drsný, sebevědomý rozvodový právník, který si jde tvrdě za svým a na něco jako láska jednoduše nevěří. Autorka Jennifer Probst otevírá téma strachu ze závazku, ze ztráty, ale i hodně aktuální téma seznamování přes seznamky. Ukazuje, že to není projev zoufalosti, ale jen další způsob, jak se otevřít něčemu novému v moderní uspěchané a přetechnizované době. Nicméně Kinnections není klasická online seznamka ale zaměřuje se na osobní kontakt a práci s klientem. Tak alespoň může Kate využívat svůj „dotek“.

Další postavy jsou sice upozaděny, ale i o nich se dost dozvídáme a jsou jakýmsi hnacím motorem pro Kate a Sladea. Velkým spouštěčem mnohých nedorozumění a hádek je právě Sladeova sestra Jane, za kterou cítí přehnanou zodpovědnost. Kateiny kamarádky a společnice, Kennedy a Arilyn, dokáží Kate nakopnout k rozhodnutí, kterým se dlouho brání. Obě ale taky bojují se svými „démony“ a minulostí. Minulost všech postav je v této knize hodně podstatná, protože je utvořila a zanechala za sebou následky. Následky kterých se bojí, i které se snaží překonat.

První díl série Hledání, Hledání vytouženého dne od Jennifer Probst je další knihou, která svým čtenářkám dává naději, že ta pravá láska existuje. Autorka svým typicky lehkým, vtipným stylem propojuje obyčejný příběh hledání lásky s trochou erotiky a nadpřirozena. Svým způsobem je to takové kouzelné. Na pozadí se objevují i „staré známé“ postavy se ze série Manželství. Osobně jsem si zamilovala Sladea, i když by v mnoha situacích potřeboval dostat pár facek, aby se probral. On to s Kate ale nemá úplně jednoduché, takže se mnohé dá pochopit. Zajímavým prvkem je i „postava“ Roberta, Kateina ochrnutého psa. I díky němu je v knize ukázka mnoha podob lásky.


Tak jako u předešlé série, i u Hledání se budete při čtení nejspíš přihlouple usmívat. Už jen proto, že je to takové milé a příjemné. A jako velké plus je i délka knihy, protože tady není potřeba psát pěti set stránkové vyprávění. Těch tři sta stran budete mít přečtené během několika večerů. Mně na to stačilo pár hodin, protože jsem chtěla vědět, jak to nakonec dopadne. Dobře, to mi bylo jasné, ale jak přesně. Takže pokud chcete příjemné, ale ne hloupé, letní čtení, Hledání vytouženého dne vřele doporučuji.

Jeho výraz zpřísněl. „Ne, nerozumíš. To je ten problém. Ano, políbil jsem ji, ale necítil jsem žádnou fyzickou odpověď, žádnou přitažlivost. Chci tebe. Jen tebe. A s pravdou ven, proč nedokážeš přiznat, že mě chceš zrovna tak silně?“ 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně :)