pondělí 5. srpna 2013

Komentujeme, společně!

Možná vás už začínám nudit, ale tenhle článek není o mě (snad jen malinko :-)), ale hlavně o nápadu, se kterým přišla Syki. Myslím, že spousta z vás její článek četla, ale možná se najdou tací, kteří ne a já bych byla ráda, kdyby o něm vědělo co nejvíce lidí. Proč, to se dozvíte dál.

O jakém projektu mluvím. Mluvím o projektu „Srpen, měsíc blogových komentářů“, kterým nás všechny, nejen čtenáře, ale i blogery, ponouká, abychom odložili lenost a psali komentáře. A je jedno, jestli to budou pochvalné komenty k recenzím, článkům, nebo kritika. Vždyť přeci o to jde. Chceme se zlepšovat, vědět, co naše čtenáře baví a co ne, co by bylo záhodno změnit a podobně. Když to vezmu ze svého pohledu, jsem ráda za každý i sebemenší komentář. Protože nejen to, mi dává najevo, že měl někdo čas a chuť si článek nebo recenzi přečíst. Sama vím, jak jsem někdy líná psát komentář, a přitom bych k danému tématu měla co říct. Tímto se tedy omlouvám všem, ke kterým chodím, ale komentáře nepíšu. Tenhle měsíc se pokusím zlepšit. Alespoň dva tři za den bych chtěla napsat. 




Změnu a zapojení vás všech jsem pocítila okamžitě. Tolik krásných, smysluplných a dlouhých komentářů jsem už dlouho nečetla. Až jsem se zastyděla, že si s komentáři nedávám takovou práci jako vy ostatní. Proč jsem ale ráda, že tenhle projekt vznikl? Protože když komentujete, mám šanci se jít podívat i na blogy, na které bych třeba jen tak nenarazila. Ne vždycky je to podle mého gusta, ale to se mi líbí. Být originální, číst co baví blogera a nebát se to ukázat. Zatím jsem viděla asi pět nových (pro mně nových) blogů a moc se mi líbí.   

Nechci vás do ničeho nutit, to neměla určitě v plánu ani Syki, ale bylo by fajn dočíst se, jestli se vám něco ne-líbí. Samozřejmě se nebojte nechat mi odkaz na vaše blogy, ráda okouknu co jsem neviděla a nechám se inspirovat vaším čtením. Takže vzhůru do komentování recenzí, memes a článků. Spojme se a vzdorujme letní lenosti. :-) Uděláte tím radost nejen sobě, ale i ostatním.

18 komentářů:

  1. Já komentuju pořád. Již 5 měsíců v kuse. :D Skoro každý příspěvek.. :))))

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem zapojená a byl to fakt skvělý nápad :) i kdybych já žádný nedostala, tak mě prostě baví ten nápad samotný prostě udělat radost, akorát občas brblu, když mám vypisovat ta hesla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty hesla jsou za trest, ale co se dá dělat :) Přes to se dostaneme. :)

      Vymazat
  3. Musím říct, že o tomhle projektu slyším poprvé. *stydí se* Ale je tu úžasný nápad. :) Asi je načase začít komentovat.... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ja komentujem neustále, takže som sa akože ani do projektu nezapojila, moc sa ma netýka, keďže pozerám skoro všetky nové články blogov, ktoré sledujem 8D Ale je to veľmi dobrý projekt, už sa aj uchytil, takže to je určite prínosné aspoň trošku upozorniť na to, akú radosť so sebou prinášajú komentáre :)

    OdpovědětVymazat
  5. Do projektu jsem se taky zapojila, protože se mi tento nápad prostě líbí. Komentáře jsou také od toho, že tak nějak blogery "sbližují". A snad to komentování vydrží nejen měsíc srpen, ale i další měsíce.

    OdpovědětVymazat
  6. Já blogy komentuji, i když je pravda, že ne tak často a většinou jen nějaké vybrané, které pravidelně navštěvuji. Ale teď se pokouším komentovat i ty, ke kterým se jinak jen občas mrknu. A upřímně mě to komentování docela baví. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Snažím se komentovat, ale nedělám to moc často. Hlavně jsem spoustu knih, co se dnes čte, nečetla a nemám k nim co říct. A jenom psát, že se k té knížce chci dostat, se mi moc nechce, zvláště na každém druhém blogu.
    Jsem si říkala, že snad vždycky napíšu aspoň čárku, aby dotyčný autor článku věděl, že jsem to četla. Takové odškrtnutí dalšího přečteného textu. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo by to nějaké "odklikávadlo" :) Aby bylo vidět že to někdo čte a zda se to líbilo či ne, ale to bychom zlenivěli ještě víc, nejspíš.

      Vymazat
  8. Tento projekt skutečně donutí lidi přemýšlet. Zapřemýšlet, jakou variaci na téma "pěkné, zajímavé, to chci taky a podobně" ještě napsat, aby na každém blogu nebyla u jednoho nicku ta samá fráze. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Ono je jednoduché napsat - "Pěkné, zajímavé, to si přečtu" apod. ale když se to opakuje je to nuda i pro pisatele. I když, i takový komentář samozřejmě potěší!

      Vymazat
  9. Jsem přišel teprve nedávno na chuť blogům a poslední dva týdny komentuju snad všechno, co se dá i nedá :D (a do toho samozřejmě také čtu :D )

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě jsem si této výzvy ke komentování nevšimla, ale stojí to za zamyšlení. Jsem komentářový lenoch - bohužel. Tak se mám alespoň o co snažit=) Je pěkné, že se k tomu povedlo lidi ponouknout. Protože souhlasím s tím, že každý komentář udělá radost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řadím se ke stejně postiženým :) Jsem lenoch ale snažím se s tím něco dělat.

      Vymazat
  11. Super nápad jdu komentovat...

    OdpovědětVymazat
  12. Je to veľmi dobrý nápad.
    Viem, že každého blogera poteší každý komentár :)

    Ja komentujem všetkým, ale do tohoto projektu som sa nezapojila, pretože to v mojom prípade nepovažujem za nutné :)

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)