pátek 27. září 2013

Review: Manželská smlouva

Originální název - The Marriage Bargain (Marriage to a Billionaire #1)
Autor - Jennifer Probst
Počet stran - 224
Vydáno - 2013
Nakladatelství - Ikar

Recenze

Hodný, milý, bude mít rád psy, fanoušek Mets a na kontě tolik, aby to stačilo na zaplacení hypotéky. Přesně takovou představu má Alexa, která přitom touží po romantické lásce, svatbě, dětech a šťastném manželství. Jenže potřebuje sehnat peníze na splacení hypotéky rodičů. Nick potřebuje ženu, která bude předstírat spokojené manželství, za rok se sbalí, podepíše rozvodové papíry a nikdy o ní neuslyší. Jenže kde hledat?

Alexa a Nick se znají z dětství, ale jejich cesty se rozdělili a jediné, co jim zůstalo společné, jediným spojovacím článkem je Maggie – Nickova sestra a Alexina nejlepší kamarádka. Když tak oba poslouchá je jí jasné, že se ti dva musí dát dohromady. Kde by v tak krátkém čase Nick našel manželku, která by se vším souhlasila. Tedy, Alexa nesouhlasí se vším. Postaví Nicka před rozhodnutí – buď budou sexuálně abstinovat oba a ona si ho vezme, nebo bude trvat na tom, aby věrná byla jen Alexa a ona odejde. Nakonec mu nezbude nic jiného než souhlasit. 


Nick si od začátku uvědomuje jak moc ho Alexa přitahuje, ale odmítá dát cokoliv najevo a Alexa si jeho chování vykládá tak, že je mu úplně ukradená. Stejně je na tom i ona. Sexuální napětí by se mezi nimi dalo krájet, jiskří to a nakonec to vygraduje jediným možným aktem. Alexa si v sobě však nese zklamání z dřívějška, kdy jako malá holka dostala od Nicka pořádně za vyučenou. Tehdy jí zlomil srdce a ona za zapřísáhla, že už mu to nikdy nedovolí. Přesto sama navrhne něco, co by jindy neudělala. Proč si to dělat složitější, jsou manželé, budou spolu spát a za rok se v klidu rozejdou. To by do toho nemohl však ani jeden tahat city a ty na sebe nenechají dlouho čekat.

Postava Alexy i Nicka jsou velice rozdílné, jak už charakterově, tak svým náhledem na svět. Autorka dokázala tu jejich rozdílnost spojit a promíchat tak, že se vytvořila velice zajímavá a výbušná směs. Na první pohled to nejspíš není znát, ale kniha skrývá nebývale hodně vtipných scén a dialogů. Opravdu se čtenář zasměje. Ať už se jedná o manželské naschvály a provokace, nemotornost Nicka při jednání s dítětem nebo se smečkou psů.

Manželská smlouva je první ze série knih „Marriage to a Billionaire“ od Jennifer Probst. Kniha je velice dobře napsaná, čtivá a s překvapivě vtipnými dialogy. Přestože je děj a jeho vývoj velice předvídatelný, neměla jsem dojem, že bych se nudila. Naopak, jsem si čtení užívala, protože je to docela krátké a takové odlehčující. Od začátku jsem páru fandila a říkala si, že Nick to musí pochopit. Nakonec mě udivilo, že se Alexa Nickovi nezmínila o tom, že mu před lety řekla, že si ho vezme a on jí odpálkoval. Žádné složité zápletky nebo situace nečekejte, ale i tak vřele doporučuji. Na sychravé podzimní večery (spíše jeden večer) je to báječná kniha.

"Zaprvé," začala Maggie předčítat, "musí být fanoušek Mets." Alexa se připravila na výbuch smíchu.
"Baseball?" vyjekla Maggie. Zamávala papírem ve vzduchu, aby tomu dodala dramatičtější efekt. "Jak můžeš, krucinál, vybrat jako prioritu baseball? Už léta se nedostali do Světové série! V New Yorku je mnohem víc fanoušků Yankees než Mets, takže to vyřazuje většinu mužské populace."

4 komentáře:

  1. Přesně takový dojem jsem měla z knihy i já :) Milá vtipná a s kapkou vášně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevěděla jsem, co od toho čekat, ale byla jsem mile překvapená. :) Byla to taková jednohubka.

      Vymazat
  2. Knížku bych si taky chtěla přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto s tebou souhlasím, je to takové milé oddechové čtení se sympatickými hrdiny a tím správným množstvím jiskření :)

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)