pondělí 27. srpna 2012

Nakladatelský maraton #1

Books and smile

Po dlouhé době jsem se rozhodla zapojit do dalšího meme. Tohle se mi opravdu líbí, protože se zaměřuje na nakladatelství jako taková. Jen ať vidí, že jejich knihy kupujeme ;o) Já začnu s nakladatelstvím BB art. Od něho jsem objevila 15 knížek. Troufnu si říci, že to rozhodně není všechno, ale protože mnoho knížek máme ve dvou řadách neměla jsem sílu prohledávat všechny knihovny.



Prvně se podíváme na pětici knížek, které jsem četla před delší dobou. Vyjma Díky za vzpomínky, ke které jsem se ještě nedostala.
* Tilly Bagshaw - Prosím, nerušit  ... Knížka se mi dost líbila, byla sice jednoduchá, ale zároveň obohacující a v dnešním uspěchaném světě, kdy na lásku nějak není čas, osvěžující.
* John Harvey - Po půlnoci ... Jedná se o sbírku povídek od různých autorů, a já si ji pořídila hned ze dvou důvodů. Jedním byl fakt, že povídku připojil i "můj" Jeffery Deaver, a tím druhým důvodem byla chuť poznat literární styl více autorů takříkajíc najednou.
* James Rollins - Poslední orákulum ... Román s historickým podkladem, který mne bohužel moc nenadch, nicméně mu chci dát ještě jednu šanci a zkusím si knihu znovu přečíst.
* Cecelia Ahern - Díky za vzpomínky ... Jak jsem již předeslala, ke knize jsem se ještě nedostala, tak uvidíme, jaká bude.
* Cecelia Ahern - Dívka za zrcadlem ... Sbírka dvou krátkých povídek mne sice nenadchla, ale ani nezklamala, jedna byla moc hezká, druhá zvláštní. 

Jako druhé jsem fotila dvě knížky, které jsem sice nečetla, ale takový Forsyth mne hodně láká. Napsal toho hodně, takže by to mohlo být zajímavé. (edit) Takže k aktuální fotce, dnes ráno jsem se podívala pořádně do knihovny a co jsem nenašla. Další čtyři knížky od BB art.
* Frederick Forsyth - Fantom Manhattanu ... Jak už jsem říkala, nečetla jsem, ale chystám se.   
* Horace McCoy - Dej zítřku sbohem ... Mafiánský román z prostředí nebezpečných sázek, útěků a polopravd.
* Maria Beaumont - Ďábelská světice ... Hlavní hrdinka Amy se rozhodne napsat román, opravdu peprný román, který je trhákem. Nicméně kdo stojí za jeho vznikem nikdo netuší. Kdy to na Amy praskne? To je jen otázka času.
* Isabel Allende - Zorro, legenda začíná ... Takříkajíc klasika, kterou by si měl přečíst asi každý. Kdo by neznal Zorra?
* Karen Dionne - Bod mrazu ... Hodně zajímavý román, který jsem četla před delší dobou, balancující na hraně vážných ekologických důsledků pro lidstvo.
* Ed McBain - Skládačka ... Typický detektivní příběh z pera McBaina.  

Poslední, ale pro mne nejzásadnější je tahle sbírka. Možná jsem cvok, ale tuhle sérii zbožňuji. Tedy, sérii s Temperance Brennan. Úplně poslední je první ze série s Tori Brennan. Mezi ostatní se mi vloudila jedna, která tam sice patří, ale není od BB art, protože je to anglický originál předposledního románu, resp. posledního, který byl u nás vydán.
* Kathy Reichs -  Přijdu tě zabít #1
* Kathy Reichs -   Mrtvá světice #2
* Kathy Reichs -   Smrtící rozhodnutí #3
* Kathy Reichs -   Divoké kosti #6
* Kathy Reichs -   Svaté kosti #8
* Kathy Reichs -   Kosti v písku #9 
* Kathy Reichs -   Kosti na popel #10
* Kathy Reichs -   Ďáblovy kosti #11
* Kathy Reichs -   206 kostí #12
* Kathy Reichs -   Pavoučí kosti #13
* Kathy Reichs -   Temné kosti #14
* Kathy Reichs -   Virus #1

Kromě tří knížek ze série s Tempe mám přečteno všechno. Ty tři se mi bohužel nepodařilo zatím sehnat, ale usilovně se snažím, protože bych moc ráda měla sérii kompletní. U BB art by měl tento rok (v říjnu) vyjít ještě jeden omnibus, kde by měly být opět tři knihy a to Osudová cesta, Vážná tajemství a již samostatně vydané Divoké kosti. A na Smutné pondělí si budu muset počkat. Taktéž v sérii Virals vyjde druhý díl, a to v listopadu.

10 komentářů:

  1. Ty knížky od Kathy Reichs ti závidím, vážně! :D Hned bych to brala domů, já od ní mám jen Virus. :) I když mám teď v plánu je mamce postupně koupit k narozeninám, k Vánocům a ták, jelikož i ona má tyhle knížky ráda. Ale on to vlastně bude dárek i pro mě. :D
    Jinak máš moc hezkou sbírku! :) Já mám od BB/art zatím jen čtyři knížky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zrovna do těchto knížek absolutní blázen :) Nemůžu se vždycky dočkat dalšího dílu a momentálně se strašně těším až Kathy přijede do ČR. To bude pecka. Rozhodně si alespoň tři nechám podepsat.

      Takhle kupuji "dárky" taky. :D Není nad to, když někdo v rodině čte to samé. ;)

      Vymazat
  2. Od Kathy jsem četla jen Virus, ale nebyl špatný :) Tvá sbírka je úctyhodná, tolik knih od jednoho autora nemám :)

    Stydím se, ale informace, že Zorra napsala Issabel Allende je pro mě úplně nová. A to pro mě tahle autorka není neznámá, už jsem od ní i něco četla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím proč, ale myslela jsem si, že to napsal chlap. :D

      Vymazat
  3. Závisť hlavne kvôli Kathy Reichs. To by som od radosti pokradla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Kathy Reichs se stala mou srdeční záležitostí.

      Vymazat
  4. Díky za vzpomínky mám doma také a už jsem na knihu spáchala i recenzi. Byl to tak trochu Ceceliin průměr, řekla bych.
    Kdyby ses chtěla kouknout, mám ji tady:
    http://martheensbookshelf.blogspot.cz/2012/07/diky-za-vzpominky-cecelia-ahern.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem se koukala a vypadá to zajímavě, i když mě tenhle žánr moc nebere. Nicméně se mi docela líbila povídka Dívka za zrcadlem, tak bych tomu mohla šanci dát. :)

      Vymazat
  5. Ty toho teda máš, já mám z BBartu leda tak pár knížek. :D
    Od Kathy Reichs jsem zatím četla pouze Virus, ale rozhodně bych si ráda přečetla i její další knihy, takže závidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám, není to jen mou zásluhou. Jsme opravdu čtenářská rodina, takže u nás jsou knihy na denním pořádku :)

      Vymazat

Hlavně slušně :)