neděle 23. června 2013

Můj autor roku 2012


Dlouho jsem přemýšlela, kterého autora či autorku do tohoto projektu zařadím. S výběrem mi pomáhalo GR, protože jsem si nebyla úplně jistá, které autory jsem četla už letos a které v loňském roce. Samozřejmě jsem musela vyřadit trvalé zástupce v mé knihovně jako je Deaver, Berry, Brown nebo Reichs. Nakonec zvítězila autorka, která mě chytila za srdce nejen svými knížkami, ale i tím jaká je. Původně jsem byla přesvědčená, že to bude americká spisovatelka, ale světe div se, skončila jsem v našem malém českém rybníčku. Možná už víte, o kom mluvím, že?

zdroj: Kateřina Petrusová facebook
Autorkou roku 2012 se pro mne stala Kateřina Petrusová. Ač od českých autorů celkově nečtu a dlouho jsem váhala, jestli si zrovna Nebezpečnou lásku přečíst, byla to láska od prvních řádků. Bezmezně jsem se zamilovala nejen do hlavního hrdiny, ale také do vtipu a stylu, jakým Katka (dovolím si tykat, přestože autorku osobně bohužel neznám) píše. Postupně jsem začala sledovat její web, stránku na facebooku a s napětím očekávala druhý díl. Teď jsem stejně nedočkavá s třetím dílem.

Přestože autorka začala v „americkém prostředí“ s Bavettovic kluky, pustila se i do čistokrevné romance z Česka, která by měla vyjít letos na podzim. Pro ty, kteří ještě od Katky nic nečetli (je vůbec někdo takový?) malé představení její tvorby. Jako první vydala u nakladatelství Fragment Nebezpečnou lásku, následoval volně navazující druhý díl Nepřítel mého nepřítele a na příští rok se chystá třetí díl, s pracovním názvem Nebruč, plyšáku.

A teď mi řekněte, taky milujete hlášky, které jsou v obou knihách? A jen tak mimochodem, bulela jsem u obou jak malá holka, kapesníky nestačily a myslela jsem, že umřu, když všechno vypadalo zle. Ale taky jsem se neskutečně nasmála. 

Tyhle všechny důvody mě dovedly k tomu, abych KATEŘINU PETRUSOVOU označila jako svého Autora roku 2012.

Projekt připravila Syki na Knižním doupěti, tak se koukejte připojit. :o)

6 komentářů:

  1. Nebezpečnou lásku jsem zatím ještě nečetla, ale zatím jsou na ní samé dobré recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nebezpečnou lásku jsem včera dočetla a jsem z ní nadšená! Jsem teď fakt moc zvědavá na pokračování. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nejsem schopná říct, která se mi líbí víc. Obě jsou skvělé.

      Vymazat
  3. Katka mi vyrazila dech! :) Neznám moc českých spisovatelů jejichž knihu bych dočetla s takovým "WOW" pocitem jako tu její :)

    OdpovědětVymazat
  4. Popravdě, taky zrovna nijak zvlášť neholduju českým autorům, ale dost jsi mě navnadila a myslím, že si při dnešní návštěvě knihkupectví vyberu její knihu :)Snad bude pěkně vonět :D

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)