sobota 25. října 2014

Review: Manželská zkouška

Originální název - The Marriage Merger (Marriage to a Billionaire #4)
Autor - Jennifer Probst
Překlad - Nina Novotná
Počet stran - 288
Vydáno - 2014
Nakladatelství - Ikar

Recenze

Řídit obrovský kolos rodinného podniku La Dolce Famiglia a prosadit se ve světě, kterému vládnou muži bylo pro Juliettu splněním snu. Jejího i jejího otce. Přesto se začíná čím dál tím častěji cítit osamělá. Na venek chladná racionální manažerka je pro Sawyera Wellse výzvou. Za maskou kultivovaného zevnějšku je ukrytý žár, který si hodlá užít. Pro oba dva bude jejich vztah zkouškou. Dokáží vymazat a zapomenout na minulost?

Julietta Conte se dokázala prosadit tam, kde mnoho mužů ztroskotalo. Pod jejím vedením cukrářství a pekařství La Dolce Famiglia vzkvétá a konečně by mohla uzavřít smlouvu, kterou by po sobě něco zanechala. Sawyer Wells by rád otevřel síť hotelů Purity a La Dolce Famiglia by byla exkluzivním dodavatelem. Po setkání s Juliettou chce získat nejen propojení společností, ale chce dostat i ji. V jejích očích vidí touhu, oheň, strach a chlad zároveň. Učiní jí tedy návrh, který její ovládající a řídící já nedokáže říci ne. Jedna noc s ním a pokud ji nepřivede k orgasmu, bude mít v otázkách La Dolce Famiglia poslední slovo ona. Pod jedinou podmínkou – udělá, co jí řekne.


Z jejich jedné noci se stává mnohem víc, ale oba se jakémukoliv náznaku vztahu brání a dusí v sobě křivdy a šrámy z minulosti. Julietta vidí, jak moc se Sawyer brání projevům citů, které by mu mohly ublížit. Přesto všechno se ujal chlapce, kterému dal šanci na lepší život. Tak jako někdo dal šanci jemu. Ve chvíli, kdy je rozhodnuta ukončit jakýkoliv romantický vztah se Sawyerem, zasáhne osud. V tomto případě její maminka, která za ně oba rozhodne. Sawyer si musí vzít Juliettu. A nejen proto, že je Sawyer zásadový muž, ale také proto, že jí to dluží, svolí. Julietta po naléhání a argumentaci, která jí podlomí kolena, souhlasí i ona. Ani jeden netuší, jak tohle bude fungovat. Dodá jim to pocit bezpečí, nebo budou toužit utéct z pasti, do které byli chyceni?

Čtvrtý díl Manželská zkouška ze série Marriage to Billionaire zůstává věrný předešlému konceptu. Kostru příběhu tvoří vztah dvou, kteří se k sobě z nějakého důvodu připoutají a nemohou odejít. Tentokrát byl děj zaměřen na nejstarší dceru rodiny Conteových, kteří vlastní velkou firmu v Miláně. I tentokrát je do všeho zapletena záhadná kniha kouzel, která má přivolat lásku. Magičnost je však odsunuta úplně na okraj. Hlavním těžištěm děje je milostný vztah Julietty a Sawyera. Autorka se zaměřila na celkem aktuální problematiku single schopných žen, které jsou však samy a marně hledají partnera, který by dokázal ustát jejich úspěch.

Středobodem je touha ovládat a být ovládán. Spojení těchto tužeb u jedné osoby se nevylučuje a ukazuje, jak je důležitá důvěra. V jiné, ale hlavně v sebe sama. V Manželské zkoušce se to týká nejen milostného vztahu, ale i přátelství. Příběh ukazuje sílu rodiny, bezmezné lásky a touhy být milován i strachu, že si to nezasloužíme. Jennifer Probst se povedlo napsat román, který je protkaný erotikou, jiskřením a napěním, aniž by sklouzla k lascivnosti. Opět připomněla ostatní členy rodiny, přitom však odbíhala od hlavní dvojice, která se po celou dobu příběhu pere s vlastními démony. Ze všech čtyř dílů se mi tenhle líbil asi nejvíc, protože byl jiný a ukazoval mnohem závažnější témata, než jaká jsou na první pohled patrná.

„O něj si starosti nedělám.“ Zezadu cítila teplo jeho těla i nádhernou kořeněnou vůni a začla chodit rychleji, aby na to zapomněla. „Mnohem víc mě znepokojuje, co ti táhne hlavou.“
Přerovnala ozdobné předměty a fotografie na starožitném prádelníku, aby stály všechny hezky v řadě. „O tom se teď nemusíme bavit.“

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně :)