pondělí 23. ledna 2012

Date of Monday #3

  • Otevři aktuální knížku na straně, která odpovídá datu v kalendáři
  • Vyber patřičný řádek, taktéž podle data a opiš dvě tři věty
  • Připoj recenzi, anotaci, proč knížku čteš apod.
  • Prosím, dodržujte pondělní data :-)
  • vzor data: 9.1.2012 = 15




Klinické testy – Clinical Trial
Autor – April Christofferson
Počet stran - 488
Vydáno - 2004
Nakladatelství – Ottovo nakladatelství

Vytvářely se okamžitě, jako když kapky oleje narazí na vodu, a měly stejně silnou tendenci držet pohromadě. Stejně jako on byla Isabel jedna z mála studentek, které studovaly o samotě, a vlastně nezapadaly.“

Anotace
Po několika týdnech působení lékařky Isabel McLainové na klinice v indiánské rezervaci nedaleko kanadských hranic zemřou tři příslušníci kmene Černokožců na neznámou nemoc. Farmaceutická společnost Ivv nabízí účinnou vakcínu proti viru, který onemocnění vyvolává. Je však třeba ji nejdřív vyzkoušet na místních lidech.

Přiznám se, že se mi do téhle knížky vůbec nechtělo, ale zoufale jsem si chtěla něco přečíst, a bohužel nic jiného jsem v mé knihovničce nenašla. Od vydání originálu uběhlo skoro deset let, takže je jasné, že se zrovna o aktuální téma nejedná, ale zatím je to relativně čtivé, i když musím autorce vytknout neustálé přeskakování z postav a hlavně v čase. Bez jakéhokoliv náznaku se na další stránce ocitnete absolutně někde jinde s někým jiným a nevíte proč. Třeba to tak hrozné nebude, ale zatím mne knížka vůbec nezaujala.
Kristiana Alex

2 komentáře:

  1. zdravíčko!
    narazila jsem na tebe v rámci představování ostatních blogů a zaujalo mě, že se snažíš psát především o detektivkách. Nedá se říct, že bych je nějak extra milovala,a le třeba takové Milénium jsem si úplně zamilovala.

    Zajímavý blog, na první pohled se mi zdál sice lehce chaotický (zrovna JÁ mám co říkat. :D), ale vážně pěkný. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ahoj, máš pravdu, lehce chaotické to je, leč snažím se to dát nějak do kupy, aby to bylo přehledné :) Jinak děkuji za návštěvu a snad to tu nebude takové katastrofické až se sem vrátíš ;)

      Vymazat

Hlavně slušně :)