čtvrtek 15. března 2012

Life with Blog #1



Říkala jsem si, že by nebylo na škodu sem dát i něco jiného než recenze. Ale co, přemýšlela jsem?! Nakonec padlo rozhodnutí na takové malé ohlédnutí zpět. Ke vzniku a průběhu blogu a k „žití“ v book-blogosféře. Je zajímavé jak to všechno rychle uběhlo. Začínám třetí měsíc a teď už všechno klape tak, jak by mělo. Sice jsou tam ještě takové malé „mušky“ ale i to se dá zvládnout. Pořád je to začátek, a na stálice ještě nemám :) snad časem.

Začátky byly docela krušné. Nevěděla jsem jak přesně začít, s čím začít a jak vlastně sepsat svoje myšlenky do celistvého článku. Říkala jsem si, že bych to mohla hned zabalit, že to nikoho stejně nebude zajímat a že těch kvalitních blogů je hodně, tak proč bych se mezi ně měla „cpát“. Nakonec jsem to nevzdala (to je vidět) a zkoušela jsem se s tím vším poprat. Kupodivu jsem s výsledkem spokojená.

Taky bych chtěla poděkovat holkám – SYKI, VeEee, Kath a Abyss – bez nich bych se k tomu co vidíte nedopracovala. Každý kdo píše blog, a nejen knižní ví, že to není jen tak. Co uveřejňujete by mělo mít hlavu a patu, mělo by to být srozumitelné, zajímavé a hlavně by to měly být vlastní myšlenky.

Na GoodReads jsem si stanovila challenge 50ti knížek, které bych chtěla přečíst za letošní rok. Jak je vidět, padesát bylo málo. Dvaadvacet jich mám už přečteno a další na mě čekají. Možná jsem trochu blázen, ale čím jsem starší, tím mě to čtení víc baví a naplňuje. A díky psaní recenzí i motivuje k objevování nových autorů.

Musím se přiznat, že s každým novým komentářem, novým čtenářem tady nebo na FB moje srdce plesá. Úplně mě to naplňuje radostí. A když zjistím, že se sem někteří stále a stále vracejí, to je ten den mnohokrát lepší. Asi to zažili všichni. Začátky nebyly jednoduché, získat si čtenáře chce čas a proto jsem moc ráda, že i můj blog si své našel. Jako dík mám v hlavě připravenou soutěž o zajímavou knihu. Jen chvilku počkejte, než vše dám do kupy. Ale máte se na co těšit.

Přiznám se, že díky blogu moje nálety na knihkupectví nabraly na intenzitě a občas mám pocit, že je to jako droga, ale co se dá dělat. Tohle je ještě taková neškodná droga. Dokud budu mít rozum a budu finance rozdělovat mezi stravu duševní a stravu pro svůj žaludek, není se čeho bát.

Skončila bych tím, na co se dále můžete těšit. Tento týden jsem si pořídila několik knih – Sestra od Rosamund Lupton, sbírku kriminálních příběhů Po půlnoci od Johna Harvey, Digitální pevnost od Dana Browna, přibyly dva rc výtisky od FRAGMENTu – HG#2 od Suzanne Collins a Lovkyně snů – Vstříc temnotě, od nakladatelství DOMINO Jeffersonova šifra od Steva Berryho, a jako poslední na mě čeká Flash and Bones od Kathy Reichs. Na to všechno budou brzo recenze.

8 komentářů:

  1. Moc gratuluju k tomu, že si nic nevzdala a pořádně se do toho obula:) Blog je moc hezký a na knihy máš celkem vkus :D Na Sestru jsem se zrovna včera koukala v knihkupectví:) Náhodou si myslím, že sis to tady skvěle zařídila a doufám, že to tu bude ještě dlouho fungovat:) Jinak máš můj obdiv za těch 22 knih :D Kdybych jen já měla tolik času :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jillian, je to až neuvěřitelné, že se najdou tací, kteří sem přijdou a hlavně to, že se vracejí. S tím časem máš pravdu, kdyby ho bylo víc bylo by to lepší, ale můj "problém" je, že čtu úplně všude - ve škole, v mhd, za chůze, při jakémkoliv čekání - no a pak večer přijdu ze školy nebo práce, lehnu do postele a čtu. :D

      Vymazat
  2. Myslím, že tvůj blog, jak píšeš, si své místo našel, věnuješ se zejména takové literatuře, která na jiných knižních blozích moc vidět není, takže si získáváš své čtenáře a i mě jsi ke spoustě titulů nalákala. :)
    Přeju ti, ať pořád bloguješ s radostí dál, moc se mi tu líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vexi, já děkuji tobě, že jsi sem našla cestu a ještě víc mne těší, že jsem ti byla inspirací. A i já budu ráda za zajímavé návrhy knih. Sice teď mám co číst, ale nikdy není škoda mít přehled o tom, co se líbí ostatním.

      Vymazat
  3. S tím, že ti srdce zaplesá - naprosto souhlasím. Návštěvnost mi může být někde, když neznám názor lidí, tak člověk aspoň ví, že to stojí za to.. :)

    p.s.: příšerná antispamová kontrola!!prošla jsem až po páté!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D já vím, ale bez ní bych neustále musela mazat spamy a to se mi fakt nechce ;)
      Bez názoru je to o ničem. Můžeš psát a pak zjistíš, že sice návštěvnost je, ale stejně se to nikomu nelíbí ...

      Vymazat
  4. Na blog chodím docela často, ale nemám ve zvyku psávat komentáře. Ovšem po přečtení tohoto článku, zjištění, že je to pro tebe docela důležité či motivační, měním názor. Opravdu, já na vedení blogu nemám. Navíc kdybych měla spolupracovat s nakladatelstvím, vznikla by z toho snad historicky nejkratší spolupráce :D Takže se veřejně přidávám k obdivovatelům a snad to bude vše tak pěkně pokračovat! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :) Já jsem ráda za každý komentář, snažím se na ně odpovídat a hlavně pak vím, co se líbí a co ne, na čem zapracovat a co nechat tak jak je. Je fakt, že teď jsem se dostala do časového presu a nestíhám skoro nic, natož číst a to tady mám dvě knihy z nakladatelství, které jsou prioritní. To je občas problém. Ale musím se s tím poprat :)

      Vymazat

Hlavně slušně :)