středa 11. dubna 2012

Waiting on Wednesday #12


Breaking the Spine
Představ knihu, kterou si chceš přečíst

Virus - Virals
Autor – Kathy Reichs
Počet stran - 280
Vydáno – 2011
Nakladatelství – BB/art

Anotace

Čtrnáctiletá Tory Brennanová měla odjakživa smysl pro dobrodružství; konec konců je přece neteří slavné soudní antropoložky Temperance Brennanové. Nyní se však stěhuje doprostřed pustiny – na ostrov Morris v Jižní Karolíně, k otci, jehož nikdy nepoznala. A zvyknout si na docela nový život není snadné.
Seznamuje se se skupinkou místních dětí, které s ní sdílejí zápal pro vědu, a svůj volný čas tráví zkoumáním zastrčených zákoutí mokřiny kolem ostrova Loggerhead. Jenomže ve výzkumném ústavu na Loggerheadu se dějí divné a nebezpečné věci. Dětem se podaří z místní utajené laboratoře zachránit štěně vlčáka, ale nakazí se přitom vzácným kmenem psího parvoviru, který jim pozmění DNA – navždycky.
Díky zbystřeným smyslům a rychlejším reflexům se jim možná podaří vyřešit případ dávné vraždy… tedy pokud zůstanou naživu dost dlouho, aby zachytily pach vraha. Naštěstí teď už jsou mnohem víc než přátelé. Jsou smečka. Jsou viráti.

Proč zrovna Virus? Protože Kathy Reichs miluji a jsem zvědavá jak si poradila s jinými hrdiny, jinou věkovou kategorií a dalším příběhem. Není to žádná novinka, ale až teď jsem si ji pořídila a už se těším až si ji přečtu. Sice jsem velkou fanynkou Tempe a Ryana (Kůstky a Bootha), ale neuškodí změna. A pokud to bude stejně kvalitní jako předešlé romány mám se na co těšit.



8 komentářů:

  1. I haven't read this series yet but I keep meaning to. I really need to get on it thanks for reminding me.

    My WoW

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I bought it yesterday for my birthday. By the way, I read somewhere that there'll be more books in series. Is it true? Virals is only one translated yet.

      Vymazat
  2. Tuhle knížku jsem už četla a moc se mi líbila. A jelikož se mi líbila, tak jsem se rozhodla, že kouknu i na další knížky od Kathy Reichs, kterou vychvaluje i moje mamka. Zatím jsem četla jen Přijdu tě zabít a Mrtvou světici a četlo se mi to dobře. Ale ten Virus se mi líbil kousek víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijdu tě zabít i Mrtvá světice se mi líbily, ale víc se mi líbí třeba 206 kostí nebo Svaté kosti. Prostě ty novější knihy. Ale celkově se mi její knihy líbí, tak jsem zvědavá.

      Vymazat
  3. Na ty novější knížky se určitě chystám, ale chci si to vzít hezky postupně, takže teď na mě doma čeká Smrtící rozhodnutí.
    Já myslím, že když máš ráda Kathy Reichs, tak se ti to bude líbit. Protože když to teď srovnám, tak ty knihy jsou docela dost podobně vyprávěné, jen je to trochu jinak pojaté, když je to pro mladší čtenáře. Nu, jsem zvědavá, jak se ti to bude zamlouvat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen je škoda, že se nedají sehnat všechny. Některé knihy vydalo jiné nakladatelství už před delší dobou a zatím se mi je nepodařilo sehnat ani v antikvariátech.

      Vymazat
  4. I haven't read any Kathy Reichs so far, even though I plan to for the TV Challenge. Hmm. :>

    Patricia // My WOW

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Her books are perfect if you like BONES and criminal genre :)

      Vymazat

Hlavně slušně :)