čtvrtek 15. listopadu 2012

"Šťastně až na věky" knižní hop


A je to tu zase. Navrátivší Syki pro nás a hlavně pro vás připravila knižní hop. A tentokráte s romantickou pohádkovou tématikou. Proto jsem si jako cenu pro jednoho výherce vybrala pohádkovou knížku. Zatím si její jméno nechám pro sebe, ale na pohádky nikdy nejsme staří ;)

K zařazení do soutěže bude stačit jediné - do formuláře napsat jméno (přezdívku), email a co pro vás znamená "Šťastně až na věky". Kdo nebo jaká pohádka se vám vybaví, když se tahle slova řeknou a proč. Samozřejmě můžete nasbírat i extra vstupy, ale je to jen na vás.

a Rafflecopter giveaway

Teď už jen odhopkejte dál a užijte si to :o)





PS: Kdyby byl jakýkoliv problém pište!

44 komentářů:

  1. Šťastně až na věky, pod těmito slovy si představím pouze pohádky a nebo americké romantické komedie :) Hlavně si ale vybavuji Popelku, protože ta žila v takové pohádce jako žádná jiná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi mě trochu ovlivnil i obrázek knižního hopu ale mně se vybaví hlavně pohádky z Disney. Znamená to pro mě prince a princeznu, kteří zažili nějaké dobrodružství a na konci pohádky se řekne "šťastně až na věky". :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si vybavím seriál Once upon a time 8D Tam sú všetky klasické rozprávky a spracované inak 8) a potom sa mi vybaví Twilight 4 a animovaná rozprávka Herkules 8) Pri takýchto veciach vždy plačem a dosť ma to emočne zasiahne 8) milujem rozprávky 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Připomíná mi to konce pohádek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V realnem zivote clovek nemuze byt stastny az naveky..takze to pro me nema moc velky vyznam.

      Vymazat
  5. Mna napadne nejaká knižka s love tematikou.

    OdpovědětVymazat
  6. Samozřejmě pohádky! :D já je mám ráda ve všech podobách, ať jsou to knihy, příběhy, filmy nebo kreslené pohádky. V tuhle chvíli mě jich napadá tolik, kolik by se jich na slova šťastně až na věky hodilo, například Popelka nebo kreslená pohádka Na vlásku. Zrovna tyto dvě jsou mé nejoblíbenější :)

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě pohádky. :) Každá správná pohádka by tak měla končit. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Prostě pohádkový konec :) Dobro a láska zvítězí, zlo je poraženo a každý má, co si zaslouží. A jaká pohádka pro mě tohle nejvíc symbolizuje? Popelka, jak jinak. Krásný příběh o tom, jak chudá dívka ke štěstí přišla. Kdo z nás by tohle nechtěl zažít? :)

    OdpovědětVymazat
  9. A žili šťastně až do smrti... to se mi vybaví snad každá druhá pohádka a taky moje budoucnost, v kterou doufám :) A nebo ta spousta krásných romantických knih :)

    OdpovědětVymazat
  10. Znamená to pro mě šťastný konec a je jedno, jestli je to nějaká moderní pohádka, nebo nějaká ta klasická. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Šťastne až na veky mi pripomína starých ľudí, ktorý aj po toľkých rokoch zostali spolu a stále sa majú radi. Vždy ma dojme, keď niečo také niekde vidím.

    OdpovědětVymazat
  12. Znamená to promě šťastný konec, ať už v reálu nebo v pohádce. :D

    OdpovědětVymazat
  13. vybavia sa mi moji rodičia, ktorí sa milujú, aj keď sa hádajú :-).

    OdpovědětVymazat
  14. "Šťastný až na věky" je pro mě pojem známí především v pohádkách, ale jsou i výjimky, kdy se to stane i v realitě. Záleží na úhlu pohledu, co člověk bere jako "Šťastný až na věky". Pro mě je to chvilkový stav, kdy je člověk neskutečně šťastný a je mu v podstatě jedno, co se okolo něj děje

    OdpovědětVymazat
  15. "Šťastne a naveky" - to je možno ktoré si chcem zachovať pri žiti môjho života. Chcem s mojím priateľom žiť šťastne a naveky. Možno je to iba taká slovná hračka, ale ja si myslim, že pokiaľ ľudia podľa toho budu žiť a naozaj tomu veriť, tak naozaj prežijú krásny život. Z rozprávávok sa mi pri týchto slovách vybaví postavička Popolušky, možno preto, že to bola prvá rozprávka v ktorej som to ako malé dieťa zachytila.

    Mima Nováková

    OdpovědětVymazat
  16. Pri týchto slovách mi ako prvá príde na rozum disneyovka Kráska a zviera, pretože to bola, a stále je moja obľúbená rozprávka.

    Karin

    OdpovědětVymazat
  17. Šťastě až navěky, ty slova jsem většinou v pohádkách. Takový život bych chtěla.
    Vždy když to někdo řekne, tak si vybavím Shreka :D.
    Jinak znamená to pro mě šťastný konec, bez potíží, v klidu a míru ;o).

    OdpovědětVymazat
  18. Kam by to s námi šlo, kdyby lidstvo přestalo věřit na šťastné konce :) Šťastně až na věky je krásný sen, který se jednou někomu může vyplnit (dobře, pohádky asi nejsou ten nejlepší důkaz xDD) a já bych bez šťastných konců asi nemohla existovat...

    OdpovědětVymazat
  19. Pod slovy šťastně až na věky se mi vybavuje konec mojí nejoblíběnější knihy Pýcha a předsudek.

    OdpovědětVymazat
  20. Šťastne až naveky :) ja osobne si spomeniem na všetky rozprávky z môjho detstva (Snehulienka, Popoluška, Šípková Ruženka a tak podobne)
    a taký život by som teda chcela mať :D na smrteľnej posteli budú moje posledné slová "Žila som s ním šťastne a naveky!"
    veronika.zorska@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  21. Představuju si pohádky,království a tak.. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Jelikož jsem hodně ovlivněna pohádkami z Ameriky, představím si okamžitě nějakou kreslenou pohádku od Disneyho (no, nevím, jak se to píše :D) Miluju je všechny. Jako první mě napadla pohádka Na vlásku. Ta je opravdu rozkošná. :) Ale ani Kráska a zvíře není k zahození. Jako malá jsem milovala Anastázii (jestli je od nich, to netuším). Tehdy mi přišla strašně krutá, ale líbila se mi. A bohužel asi nebudu moc originální - jednoduše si představím pohádkový konec. Princ a princezna překonali zlo, vezmou se a žijí spolu šťastně až do smrti. :))

    OdpovědětVymazat
  23. Netuším proč, ale představuji si u toho Sněhurku... akorát bez sedmi trpaslíků, ale s jejím princem :D. No, doufám, že se šťastné konce nedějí jenom v pohádkách...

    OdpovědětVymazat
  24. Šťastně až do smrti?...to je pro mě ten dokonalý pohádkový konec - princ na bílém koni přijede, zachrání situaci a vezme si princeznu za ženu. V současnosti a v realitě mi bohatě bude stačit nějakej slušnej chlap, kterej nechlastá, nelítá za ženskejma a k tomu dobrá práce a pěknej byt. Nejsem moc náročná, co?

    OdpovědětVymazat
  25. Já mám šťastně až navěky spojeno se seriálem Once upon a time, kde máš snad všechny klasické pohádky promítnuté do reálného života, ale zároveň jsou tam i scény z pohádkového svět a prostě... je to boží! A nebo pak seriál Grimm, kde už je to trochu méně pohádkové, ale furt :)

    OdpovědětVymazat
  26. Znamená to pro mě šťastný konec, který je v pohádách. Překonání zla a společný život.

    OdpovědětVymazat
  27. Štastně až na věky je moment, kdy princeznu nesežral drak, princovi se neroztrhly punčocháče a zlá čarodějnice je rozmázlá na podlaze:)

    OdpovědětVymazat
  28. "Šťastně až na věky", to jsou slova, kterými většinou končí pohádky. Představím si dva lidi, kteří se dostali přes krizi a pak už celý život žijí šťastně... Jo, je to bohužel jen pohádka, ale taková, po které prahne mnoho lidí.

    OdpovědětVymazat
  29. Tak šťastně až na věky pro mě znamená příjemné zakončení většinou krásného příběhu :)

    OdpovědětVymazat
  30. Šťastne až na veky. V realite koniec ťažký v knihe naopak častý, opakujúci sa kniha za knihou. Pri tejto vete ma napadne práve to.

    Janka Pasierbová

    OdpovědětVymazat
  31. Pod šťastně až na věky se mi většinou vybaví nějaká pohádka, nebo možná romantický film či knížka. Prostě to, když mají hlavní hrdinové všechny trable a problémy za sebou a už je nic špatného nečeká :).
    Pája

    OdpovědětVymazat
  32. Šťastně až na věky? Pro mě tahle věta znamená začátek něčeho krásného, že ty, kterých se to týká, už nepotká nic zlého a budou mít už navždycky to, po čem nejvíc toužili. :)

    OdpovědětVymazat
  33. Co znamená Šťastně až navěky? Kdo ví, pro každého je to něco jiného. Můžou být 2 alternativy. Buď je to začátek něčeho, co se bude dít po svatbě prince a princezny, nebo naopak konec pohádky. Pro mě to vždy byla spíš ta první varianta. Být do konce života s někým, koho miluješ a kdo miluje tebe? Co může být lepšího.

    OdpovědětVymazat
  34. Láska až za hrob, nebo snad svatba? To je hodně těžká otázka, protože je to různé a v životě to nikdy není jistě. Jen v pohádkách všechno končí šťastně.

    OdpovědětVymazat
  35. ŠŤastně až na věky, je podle mně typická pohádková věta... bez ní by pohádka nebyla skutečnou pohádkou, kdy konečně všechno zlé je za nimi a čeká už je jen krásná a dlouhá budoucnost, je to vlastně další začátek něčeho krásného.

    OdpovědětVymazat
  36. Já osobně si vzpomenu na pohádky. Nějaký princ a princezna, vezmou se a žijou spolu navždy... Nenapadá mě nic jiného, možná nějaký upír s upírkou, ti by taky mohli žít šťastně až na věky:DD Ale opravdu spíš ty pohádky... :)

    OdpovědětVymazat
  37. Když se řekne "Šťastně až na věky", tak se mi vybaví konec pohádky, kde jsem se často dočkala věty "A žili spolu šťastně až na věky". A dle mého názoru tahle věta k pohádce prostě patří. :) Při této větě si vždycky vybavím pohádky jako je Popelka, Sněhurka či Kráska a zvíře. I když poslední dobou si vybavím hlavně pohádku Na vlásku, protože tu naprosto zbožňuju. :D :)

    OdpovědětVymazat
  38. Šťastný konec pohádky, kdy přijede princ na bílém koni nebo i pěšky pro svou vyvolenou třeba Tři oříšky pro popelku. Nebo se mi vybaví Mickeyho vánoční koleda, kdy je na konci celá rodina šťastná.

    OdpovědětVymazat
  39. Šťastně až na věky? že jsem se právě dodívala na nějakou animovanou pohádku z dílny Disneyho :D

    OdpovědětVymazat
  40. Tak jako většině tady mi to připomíná to klasické zakončení většiny pohádek. A jako první mě napadla Sněhurka s princem Krasoněm, těm to určitě vydrželo a měli spoň 7 dětí :D

    OdpovědětVymazat
  41. při této větě se mi vždy vybaví šťastný konec, většinou v pohádkách:) po pár problémech se vše vyřeší a lidé pak žijí šťastně, to je myslím to typické pro tuto větu:)

    OdpovědětVymazat
  42. Vybaví se mi konec většiny pohádek. Napadla mě třeba Popelka. Končila krásně a šťastně na věky :)

    OdpovědětVymazat
  43. No, asi najprv koniec väčšiny rozprávok... a potom mi to pripomenie aj seriál Once Upon A Time, čo je tiež taký rozprávkový... ale ani neviem prečo. Jednoducho mi to pripomína.

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)