středa 21. listopadu 2012

Waiting on Wednesday #38

Breaking the Spine

Představ knihu, kterou si chceš přečíst

Atlas mraků - Cloud Atlas
Autor – David Mitchell
Počet stran - 504
Vydáno – 2012
Nakladatelství – Mladá Fronta

Anotace

Autor ve svém rozsáhlém románu (nominován na Booker Prize) maže hranice mezi styly, žánry i časovými rovinami a poutavým způsobem se zamýšlí nad nebezpečím lidské touhy po moci i jejími možnými důsledky. Nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán, vyděděný skladatel obstarávající si nejisté živobytí v Belgii mezi 1. a 2. světovou válkou, ambiciózní novinářka píšící v Kalifornii v dobách, kdy tam byl guvernérem Ronald Reagan, ješitný nakladatel ukrývající se před věřiteli ze zločineckého podsvětí, geneticky modifikovaná jídlonoška čekající na smrt a Zachry, mladý ostrovan zažívající soumrak vědy a civilizace – to jsou vypravěči Atlasu mraků, kteří odkudsi z potemnělých chodeb dějin slyší dozvuky ostatních příběhů. Každý záchvěv ozvěny více či méně pozměňuje jejich vlastní osudy.

Tak tohle je kniha, která tu podle mě ještě nebyla a opravdu si zaslouží pozornost. Propojení tolika časových linií a osudů je pro autora náročné, protože to musí napsat tak, aby se čtenář neztrácel. Pevně věřím, že se to autorovi povedlo a rozhodně si tuhle knihu co nejdříve chci přečíst.

6 komentářů:

  1. I haven't heard of this before. I hope you enjoy it... Happy reading...


    Jenea @ Books Live Forever's WoW

    OdpovědětVymazat
  2. Na tu jsem zvědavá jaká bude :) Jinak co děláš za práci, že máš tak málo? :) Hej teď na to koukám, Ty bydlíš v Brandýse nad Labem?!?! A jak to že studuješ v Budějovicích? A s Kazimirkou jezdila má sestra na tábory :) Jinak oficiálně je to půl úvazek, ale neoficiálně se to prý nebude nějak striktně řešit a pět tisíc je málo v porovnání, že jsem teď zvyklá na 7500 :) Taky chudák, zápal plic :( A co zpíváš, jaký styl? Děkuji, na blogu mám recenzi na první díl, tak se můžeš podívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím si jí přečíš dřív, než kouknu na film. Nerada bych si zkazila zážitek. :) Pracuju jako referentka hygieny dětí a mladistvých. Ač se to nezdá, sehnat práci v oboru je strašně náročné a platy jsou podle tabulek, bohužel (bohudík?).
      Já nejsem zrovna typ, co by se držel doma, takže na střední jsem byla Ústí nad Labem, vejšku v Budějovicích, práce v Praze. Prostě "ráda" cestuju a doma mě nic nedrží.
      Fakt s námi jezdila? :D No jo, svět je malej. ;)
      Styl zpívání ... tak nějak všechno. Zpívám ve vokálním souboru, takže co jde a co zvládneme, to zpíváme. Od klasiky až po moderní - pop, muzikály a podobně.

      Vymazat
  3. O tri minúty na tom idem do kina :D Som zvedavá, aké to bude. Knihu som zatiaľ nečítala, ale trailer k filmu vyzeral veľmi dobre.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potom poreferuj jaké to bylo :)

      Vymazat
    2. Bolo to úplne super. Páčili sa mi tie dialógy, boli také hlboké, alebo ako by som to nazvala a aj super efekty mal film. Okrem toho, odohrávali sa tam príbehy niekoľkých ľudí a bolo super, že do všetkých som sa vedela vcítiť.
      Ale aby to môj malý mozog tak celkom pochopil, musím si to pozrieť znovu :D

      Vymazat

Hlavně slušně :)