čtvrtek 10. ledna 2013

Představ se! #1



Bez mučení přiznávám, že o tomhle projektu jsem se dozvěděla u Bastery a jejím blogu Knihy nekoušou. Tímto se velice omlouvám Erný, snad ti to alespoň vynahradím tím, že se taky zapojím. Moc se mi to totiž líbí. Takže k tomu o co jde. Erný vymyslela projekt, ve kterém nepůjde tak úplně o blogy, ale především o blogery! Ano, o nás co týden co týden píšeme recenze, články a vyléváme si srdíčka z asi největší vášně – knih a čtení.

Téma k 9. 1. 2012 (mám krapet zpoždění) 

 „Moje oblíbená činnost/ koníčky“

Abych to vzala hezky srozumitelně, budu uvádět své koníčky chronologicky od těch největších.

Literatura je mou vášní číslo jedna. Ať už se jedná o čtení, čtení recenzí, nebo jejich psaní. Na čem jsem ale opravdu závislá a co mnozí nechápou, je nakupování. Přesněji nakupování knížek. Někteří to znají. Vlezete do knihkupectví a v ten okamžik víte, že si něco koupíte. Já to ještě obhajuji tím, že si vybírám, co přesně si koupím. Většinou tam strávím 45 minut, prohrabuji se regály, hledám, co mají nového, jestli náhodou nemají některou z mých vytoužených knih a pak s přehledem a odhodláním zamířím k oddělení „Thrillers“, kde se vrhnu na knížky od Deavera. Ale musím se pochválit, že už jsem se dopracovala i k jiným autorům a žánrům. Ale zpět, takže ráda knížky nakupuji a pak trávím dlouhé minuty předěláváním a upravováním knihovničky tak, aby to bylo správně – Nakladatelství, Autor, Série, Rok vydání. Asi to krapet hraničí s OCD, ale zas tak hrozné to není.

Hudba je taktéž kapitola sama pro sebe a je srovnatelná s knižní vášní. Nejen že poslouchám kde co, ale taky se snažím věnovat hudbě i jinak. Zpívám ve vokálním souboru, nebo sboru, nazývejte to jak chcete, s krásný názvem Suit Up. Ačkoli se s holkama vidíme opravdu zřídka kdy, užívám si to a strašně mě to baví. Momentálně máme rozjednaný koncert na Brandýském zámku, tak uvidíme, kolik z nás by mělo v daném termínu čas. To je opravdu věc, která mě baví a naplňuje. I když to má své úskalí. A to především moji stydlivost a trému. Nikdo by to do mě neřekl, ale tohle je věc, která mě drží neskutečně při zemi. Občas to i obtěžuje, ale zatím jsem nepřišla na způsob jak se toho zbavit.

Nevím, jestli se tohle dá řadit mezi koníčky nebo zájmy, ale baví mě tetování. Respektive miluji jejich vznik a celý ten proces výběru, hledání a zkoumání.  Od nějakých dvanácti jsem strašně moc toužila po piercingu a tetování, ale naši byli proti. V patnácti mi povolili piercing do nosu, tak jsem se na chvilku uklidnila, ale tetování mě stejně nepouštělo. V sedmnácti jsem si nechala udělat piercing do brady (vzorem mi byla Christina Aguilera :o) ) a rok na to jsem od našich k osmnáctinám „dostala“ první tetování. Měla jsem všechno, co jsem chtěla. Ale kdo někdy s tetováním začal, ví, že je to droga a jen tak se tomu nedá odolat. Velkou roli hraje i to, že nejsem „citlivka“ takže než bolest cítím lechtání. A tak to šlo dál, až mám potetovaná obě zápěstí, jedno celé předloktí, nárt a kotník, záda. Jsem si vědoma, že jednou na mne bude nahlíženo jinak, ale teď je mi to jedno.

Dál bych měla určitě zmínit práci s dětmi. Nejen že moje mateřské pudy jsou občas dost vybuzené, ale hlavně si uvědomuji, že spousta rodičů na děti nemá, nebo si nechce udělat čas. A pak je na nich vidět, že jsou vděčni za pozornost. Že si s nimi hrajete, blbnete, nebo jen posloucháte, co se vám snaží říct. Ať už vám povídají, co dělají ve škole, nebo že se jim líbí spolužák. S těmi staršími dětmi je práce trochu jiná, ale i tak je to ten nejhřejivější pocit vědět, že vás mají rádi. A když pak o vás řeknou, že jste nejlepší vedoucí, to je pak něco. Přitom nejsem jedna z těch vedoucích co dovolí všechno, jsem schopná zařvat a trestat! :o) A i když se vracím z tábora totálně vyždímaná, tohle mě neskutečně obohacuje.

A jako poslední bych uvedla seriály. Nechápu, jak jsem schopná koukat na takové enormní množství, ale jsem. Takže abyste byli trochu v obraze. Mezi stálice patří v angličtině NCIS, Criminal Minds, Bones, Castle, The Big Bang Theory, Rizzoli & Isles, Warehouse 13 a Glee. Letos si mé srdce získaly tyto seriály - Switched at Birth, Bunheads, Go On, Chicago Fire, The Listener, The Glades, Jane by Design. Kdysi jsem taky sledovala třeba Tru Calling, Buffy, Charmed, Gilmore Girls, Dawson's Creek. Jak říkám, je toho strašně moc. :o)

A světe div se, ale mám ráda i svou práci ;o)

9 komentářů:

  1. Páni samé zajímavé informace o Tobě! :) Tu posedlost nakupování knih znám, akorát že já si je chodím do knihkupectví prohlížet a nakupuji přes net nebo v práci levněji, protože miluji knihy koupit a ještě víc třeba za levno :) Neřekla bych do Tebe, že jsi milovnice tetování, já ho jednu dobu také chtěla, ale ze zdravotních důvodů si netroufnu, líbí se mi, když je jich pár a jsou hezké, ale nemám ráda, když je to přepatlaný :) Práci s dětmi, ach taky bych jezdila na tábory, ale táborové podmínky mi nedělají dobře :( Ale rozumím Ti. A nechápu, kde bereš čas na tolik seriálů, já chci taky!!! Jo a nejsi náhodou z Brandýsa nad Labem? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám ráda levné nákupy :D Ale většinou stejně neodolám. Nicméně mám klubovou kartičku, takže to mám stejně o něco levnější :)

      Sama to nechápu, ale je fakt, že něco dávají třeba jen v létě, něco zase jen na podzim, takže vesměs sleduju tak tři čtyři. A taky jsem schopna skouknout celou sérii za víkend :D

      Přesně odtud jsem :)

      Vymazat
    2. Tak to jo :) Já nakupuji nejvíc po antikvariátech, přes Kosmas, protože tam máme v práci slevu a jinak, když někde něco potkám a neodolám :)
      No jo to já bych taky byla schopná, ale bohužel, škola, práce, od 15. ledna i druhá práce, pejsek, dělat věci do školy a ještě bohužel nejsem pánem svého času a jen přijdu domů, hned mě maminka něčím otravuje, takže jsem ráda, že mám čas od 9 večer dělat věci do školy, blogovat a číst :D
      Fakt? A znáš Kostelec nad Labem? :)

      Vymazat
    3. To víš že znám :) Je to kousíček od nás.

      Vymazat
    4. To totiž býval můj druhý domov, máme tam chatu, vyrostla jsem tam a Brandýs znám taky dobře :)

      Vymazat
  2. Sakra, teď se zase stydím já za to, že všichni píšete takové romány, a já to vzala hopem...:D No ale je fakt, že mě moc věcí nebaví :D
    Jsem moc ráda, že jsi se zapojila! To člověka potěší. ^^
    ***
    Já mám knihovnu podle toho, jak se mi knihy líbí a podle žánrů.. :))
    Tetování bych nejspíš také někdy chtěla. Ale za pierc by mě táta zabil a možná by mi ho i vyrval..:D
    Malé děti mám ráda, ještě teď když jsem na základce.. tak pomáhám vždy u zápisu. No to je sranda a zároveň mě to baví. Dokonce se jednou stalo, když jsem byla za čarodějnici, že se mě bály.. :D

    Geh jsem ráda, když se kouknu na jeden díl Vampire diaries za měsíc..:D

    OdpovědětVymazat
  3. Aj ja mám strašne veľa obľúbených seriálov 8)
    Začala som ich tu vypisovať a potom som zistila, že sa nedopíšem sná%d nikdy, keď napíšem, čo všetko mám už napozerané 8D neviem kde na to beriem čas :O
    Aj ja mám rada detičky a tie majú radi mňa 8)
    Tetovanie sa mi strašne páči, ale mňa bolí úplne všetko, takže nepripadá do úvahy si ho niekedy dať urobiť 8D
    Piercing sa mi napríklad ale vôbec nepáči, to už je niečo, čo sa podľa mňa nehodí všetkým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem to zveřejnila, došlo mi, kolik dalších seriálů vlastně sleduji, sledovala jsem, nebo se na ně chystám :D Je to hrůza a děs.

      Vymazat
  4. Ráda nakupuji knihy, ale bohužel je nemám kam dávat. Knihy, které jsou v knihovničkách, jsou rozdělené podle žánrů.

    Musím rozhodně souhlasit, tetování jsou jako droga. Sama mám tři a chtěla bych ještě další tři či čtyři. Před tetováním jsem měla piercing v obočí. U nás to právě bylo tak, že mamka mi řekla, že si to klidně můžu pořídit, jen taťka z toho nebyl nadšený, ani z piercingu ani z tetování.

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)