neděle 17. února 2013

Posuď knihu podle obalu #40

 
Nedělní meme od SYKI @Knižní doupě

The Kill Room
Autor – Jeffery Deaver
Počet stran - 608
Vydáno – červen 2013 (ČR ?)
Nakladatelství – Grand Central Publishing (DOMINO)

Anotace

A U.S. citizen in the Bahamas is shot by a sniper par excellence--a man capable of delivering a "million-dollar bullet" into the heart of his targets, a mile or more away. The investigation reveals that the victim, Robert Moreno, a man known to have strong anti-American sympathies, was assassinated by the U.S. government. New York assistant district attorney Nance Laurel, unwilling to let the government get away with ignoring the rule of law, brings a criminal case against both the director of the National Intelligence and Operations Service (NIOS), who ordered the killing, and the sniper himself. Assigned the job of investigating the killing, Lincoln Rhyme, aided by his partner Amelia Sachs and his regular crew of associates, takes on the controversial case. But the director of NIOS learns of the investigation and takes steps to derail it. One of the eeriest villains in recent fiction, Jacob Swann, takes on the task of eliminating witnesses and stopping Laurel, Rhyme, and Sachs, using his favorite "companion," a unique and deadly knife he reveres more than most people. 

Obálka

Jubilejní 40. meme od SYKI „Posuď knihu podle obalu“ pokračuje. Dneska jsem pro vás připravila knihu která ještě nevyšla - The Kill Room.

Začneme u obálky určené na UK trh. Tahle verze mě ohromila. Vypadá naprosto perfektně. Už jen jednoduchost s jakou je provedena, ale především design písma názvu, který jakoby byl napsaný na skle potřísněném spoustou krve. Na mě samotnou to působí dost děsivě a zároveň je to fascinující a nedokážu od toho odtrhnout oči. Zajímavé je, že okno v pozadí ve mě evokuje jakousi naději, že i když je to "místnost smrti", někde tam venku je někdo (Lincoln Rhyme určitě), kdo přijde a zachrání ubohou oběť vrahova šíleného řádění.

A druhou obálkou je oficiální hardcover k americké verzi. Tahle obálka mi připadá dost bez nápadu. Na jednu stranu je v jednoduchosti většinou krása, ale tady mi chybí cokoliv, čeho bych se mohla "chytit". Fonty písma jsou zajímavé, ale takové běžné. Ani skvrny krve mi nepřijdou nijak nápadité, spíš vypadají jako kapky barvy než krve. 

Na českou obálku (a knihu) si budeme muset ještě počkat, ale už teď jsem zvědavá s jakou přijde české nakladatelství DOMINO. Věřím, že mi bude ladit s ostatními 22 od Jefferyho Deavera.  

2 komentáře:

  1. Nějak se nemůžu rozhodnout, která se mi líbí víc. :D Ale nejspíš bych si radši koupila tu knížku v provedení pro UK, má totiž něco do sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa viac páči naopak americká obálka, ako si už povedala, v jednoduchosti je krása :)

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)