úterý 5. listopadu 2013

Podzimní napětí s Dominem #25 - Karin Slaughter


Americká autorka Karin Slaughter se narodila 6. ledna 1971 a vyrůstala v Georgii. Od dětství milovala knihy a četla v podstatě všechno, co jí přišlo pod ruku. V roce 2001 vydala svou prvotinu Zběsilost (2002) se kterou se získala ocenění  Crime Writers' Association's Dagger Award za nejlepší debutující thriller roku 2001. Kniha byla přeložena do 32 jazyků a prodalo se více než 30 milionů kopií.

Do svých knih promítá prostředí, které zná nejlépe – Atlantu, kde žije a Georgii, kde vyrůstala. V obou místech se zrodila jedna série, které jsou velice úspěšné. Ač se odlišují místem, jedno zůstává stejné – styl, jakým autorka píše. Nepřikrášlované násilí, krutost, ponurost a neuvěřitelně propracovaný děj. Typický je i odkaz na lidskou morálku a společenské dopady. Série Grand County čítá šest knih Zběsilost, Smrtící polibek, Mrazivý strach, Stigma, Bez víry, Pavučina; série Will Trent knih už sedm Triptych, Nic nebude jako dřív, Genesis, Hřbitov nadějí, Podlost, Kriminálník, Démoni.

Její tvorba zaujala i filmaře, přesněji švédské filmaře, kteří se rozhodli zhmotnit Willa Trenta. Karin Slaughter nejen že se podílí na tvorbě scénáře, ale především chce, aby film byl adaptací knihy Triptych, nikoli pouze na motivy. Zda a jak se to povede, na to si budeme muset ještě počkat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně :)