pondělí 9. ledna 2012

Date of Monday

Pondělní, tedy první meme je mé vlastní. Oč, jde?
  • Otevři aktuální knížku na straně, která odpovídá datu v kalendáři
  • Vyber patřičný řádek, taktéž podle data a opiš dvě tři věty
  • Připoj recenzi, anotaci, proč knížku čteš apod.
  • Prosím, dodržujte pondělní data :-)
  • vzor data: 9.1.2012 = 15


Ztracený symbol - Lost Symbol
Autor - Dan Brown

Počet stran - 462
Vydáno - 2/2010
Nakladatelství - ARGO
"Věděl však, že je to nezbytný počátek...že tahle jiskra v něm zažehne nepředstavitelnou sílu. To ho povzbudilo. Zhluboka se nadechl a vyslovit to, co už celé stovky let odříkával nespočet lidí po celém světě."
Anotace

Tentokrát se děj románu neodehrává na evropské půdě, ale přímo v hlavním městě spojených států ve Washingtonu, a dotýká se samotných základů americké státnosti.
Děj románu je nahuštěn do pouhých dvanácti hodin, jedna akční scéna střídá druhou. Pohybuje se v krátkých úsečných kapitolách. Ve zběsilém tempu proběhne všemi známými prostorami Washingtonu, a ve všech se v nějaké podobě vyskytují zednáři.
V hlavní roli opět potkáváme specialistu na symboly a jejich luštění, profesora Roberta Langdona. Spolek zednářů unese jeho učitele a ukrývá jej kdesi v útrobách Kapitolu. Na důkaz svých vážných úmyslů a nedostatku slitování, zanechá Langdonovi ruku uneseného Petera Salomona. Nezbývá, než se s tajným bratrstvem vypořádat po svém, s pomocí vlastních znalostí, talentu pro řešení šifer a krásné vědkyně.
V pasážích, kde vystupuje padouch a iniciátor všeho zla, Malach, vás bude mrazit v zádech. Spiklenci mohou číhat všude…

Ztracený symbol jsem si vybrala nejen proto, že jsem byla uchvácena filmy na motivy knih od Dana Browna, ale také proto, že miluji záhady a historii a tady je obojí. Jsem na prvních stránkách, tak uvidíme, co si budu myslet na konci.

2 komentáře:

  1. Zajímavé meme, je zajímavé, co všechno se dá vymyslet xD
    Kniha Mrtvá světice sice není zrovna můj obvyklý styl čtení, ale i tak díky za tip :)
    Máš zajímavý blog :)
    Jeanne
    http://www.infinity.delicate-flower.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, zatím je to jen takové slabé, začáteční. Nicméně mě to hodně baví a i když mi internetové připojení moc nepřeje :D

      Vymazat

Hlavně slušně :)