pondělí 2. ledna 2012

Review: Lovec

Lovec - The Edge
Autor - Jeffery Deaver
Počet stran - 466
Vydáno - 11/2011
Nakladatelství - Domino

Anotace

Henry Loving se živí jako „lovec“. Zákazníci si ho najímají, aby vymohl informace od vytipovaných osob, a Loving ke splnění svého úkolu neváhá použít jakýchkoli prostředků, včetně únosů, mučení nebo vraždění rodinných příslušníků svých obětí. Nyní se stal terčem Lovingova zájmu detektiv washingtonské policie Ryan Kessler. Ochrana rodiny Kesslerových je svěřena agentovi Cortemu ze speciálního Oddělení strategické ochrany, muži pevných zásad a brilantnímu stratégovi, který velmi dobře ví, jak brutální dokáže Loving být: před šesti lety totiž „lovec“ zavraždil člověka, který byl Cortemu velmi blízký.

Zatímco v rodině Kesslerových sílí úzkost a napětí, vyhrocuje se i spor mezi ochráncem a lovcem. Corte nasazuje svůj brilantní úsudek, ale Loving jako by byl stále o krok před ním. Pozvolna se přibližuje ke své oběti a Corte musí
učinit těžké rozhodnutí: má za každou cenu chránit své svěřence, anebo by je měl v zájmu osobní pomsty vystavit nebezpečí a udělat z nich živou návnadu?

Recenze

V dalším sólovém románu se Jeffery Deaver zaměřuje na život za zdmi běžného života. Za zdmi bezpečného domu, který má uchránit rodinu, před hrozbou mučením a smrtí. Hlavními postavami jsou zde agent Corte, manželé Kesslerovi, jejich šestnáctiletá dcera Amanda, sestra Joan Kesslerové Maree a v neposlední řadě Henry Loving.

Kniha se nezaobírá pouze prací tajných vládních agentur, datokopectvím a agenty v terénu, ale především tajemstvími, která před sebou skrývají všechny postavy knihy. Je život Corteho takový, jaký se zdá? Je Joan opravdu tak vyděšená z toho, co se kolem děje? Je opravdovým cílem Ryan Kessler nebo někdo jiný? Jsou v rukou agenta Corteho v bezpečí, nebo je nelítostně použije jako návnadu? A kdo se vlastně ukrývá za označení “primář” a proč chce získat od oběti informace?

Jako většina Deaverových románů i tento je plný zvratů a překvapení. Ani na okamžik vás nepustí a stále musíte přemýšlet, kdo je opravdový cíl a ochránce a jaké informace jsou tak cenné. Děj mimo jiné provází i řada strategií her, především deskových, které jsou součástí pravého života agenta Corteho.

"Mějte na paměti, že tato hra je nejen útočná, ale i obranná, a buďte připraveni chránit vámi obsazené oblasti." - Pravidla deskové hry Riziko

Knihu jsem přečetla během pár hodin a nebyla jsem schopna ji odložit Rychlý spád a nepředvídatelné změny čtenáře pohltí a popravdě, odložit ji dřív, než bych jí dočetla bylo nemyslitelné.

Moje hodnocení 95%

Xmas Reading Challenge 2

2 komentáře:

  1. To jsme si chtěli koupit, ale nakonec jsem to nekoupili... (zatím)
    Ale Domino má prostě skvělý knihy!!

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)