středa 1. srpna 2012

Waiting on Wednesday #25

Breaking the Spine

Představ knihu, kterou si chceš přečíst

Hra lží – The Lying Game
Autor – Sara Shepard
Počet stran - 224
Vydáno – 2012
Nakladatelství – BB/art

Anotace

Nejhorší na tom být mrtvá je, že už nemáte pro co žít. Žádné líbání. Žádná tajemství. Žádné drby. Z toho by většina holek měla druhou smrt. Ale já naštěstí dostala něco, co nikdo jiný nemá – představení na přidanou – a to díky Emmě, své znovunalezené sestře, se kterou jsem se ani nestačila sejít.
Emma se nyní zoufale snaží zjistit, co se mi stalo. A jediný způsob, jak to vypátrat, je být mnou – vklouznout do mého starého života a po kousíčkách ho skládat dohromady. Ale může se smát důvěrným vtipům s mými nejlepšími kamarádkami? Přesvědčit mého kluka, že ona je ta dívka, do které se zamiloval? Předstírat, že je šťastná, bezstarostná dcera, když objímá mé rodiče na dobrou noc? A dokáže hrát dál tohle divadýlko i potom, co si uvědomí, že můj vrah ji sleduje na každém kroku?

Tahle kniha není zrovna styl, který vyhledávám, ale jelikož jsem sledovala první řadu seriálu podle knižní předlohy ráda bych si přečetla jak to bylo "doopravdy". Hlavně se mi hodně líbí zápletka rozdělených dvojčat. Sice se něco takového párkrát v knihách objevilo, ale spíš na pozadí vyměnění si míst, životů a tady je to okořeněno jistou záhadou a zmizením jedné z dvojčat.



6 komentářů:

  1. New follower. Interesting choice. I like the blurb for the book. Come check out my WOW as well.

    Grace

    OdpovědětVymazat
  2. Na knížku jsem zvědavá, taky jsem sledovala seriál a dost se mi líbil. Určitě to bude jiné, stejně jako u PLL, ale za přečtení určitě bude stát :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme ;) kupovat si jí nebudu, ale v knihovně si jí půjčím.

      Vymazat
  3. Jé, na tuto knihu jsem už hodně zvědavá. Od stejné spisovatelky jsem už četla první díl PLL a seriál PLL taky sleduju. Koukala jsem, že je vlastně právě i seriál The Lying Game a chtěla bych se něj v nejbližší době mrknout! =))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě seriál the Lying Game mne nalákala na knížku. Je mi jasné, že to bude krapet jiné, ale podle mne bude základní zápletka stejná. :)

      Vymazat

Hlavně slušně :)