středa 7. listopadu 2012

Waiting on Wednesday #36

Breaking the Spine
Představ knihu, kterou si chceš přečíst

Fantom opery - Le Fantôme de l'Opera
Autor – Leroux Gaston
Počet stran - 344
Vydáno – 2008
Nakladatelství – XYZ

Anotace

Nové vydání klasické knihy z pomezí žánru fantastického románu a rodící se moderní detektivky. Autor vypráví romantický příběh krásné zpěvačky a jejích dvou ctitelů, z nichž jeden je tajemným fantomem Opery, upoutá čtenáře barvitým vylíčením prostředí pařížské Velké opery s jejími galapředstaveními, plesy a tajemným zákulisím.
Román Fantom opery je největším úspěchem jeho tvůrce, francouzského novináře, detektiva a romanopisce Gastona Lerouxe.Získal si oblibu milionů čtenářů po celém světě, bylo podle něj natočeno několik filmů, vznikly divadelní a televizní inscenace a také známý a úspěšný muzikál.

Po dlouhé době do tohoto meme přidávám trochu klasiky. Není to sice kniha, která by spadala do povinné četby, ale patří mezi knihy, které by si zasloužily více pozornosti. Zatím ji nevlastním, ale v nějaké knihovně ji určitě mít budou, takže si ji chci půjčit a přečíst. Hudbu z filmu znám téměř dokonale a bude to dokonalý podklad ke čtení.

5 komentářů:

  1. I hadn't heard of this one before but it does look good! Thanks for sharing! ^.^ If you would like to check out my Waiting On Wednesday you can do so here. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Film jsem viděla a docela se mi to líbilo. Ale nejvíc mě stejně uchvátila hudba :)

      Vymazat
  3. Ach ta obalka! Růže... Dokonalá květina=)
    Neznám ani film, ani hudbu z něj( asi=D) ani knížku, ale vypadá to úžasně=)

    Ráda bych tě pozvala na sföutěž k sobě na blog:
    http://kane-book.blogspot.cz/2012/10/soutez.html

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)