středa 9. října 2013

Podzimní napětí s Dominem #2 - Jack Caffery


Série s hlavní postavou detektiv inspektorem Jackem Cafferym vznikla v roce 1999, a do dnešního dne čítá šest knih vydaných (Ptáčník, Pečovatel, Rituál, Skin, Unesená, Poppet)  a jednu prozatím připravovanou (Wolf). Tato série se volně prolíná s další sérií vystavěnou na záhadné postavě „Chodícího muže“, který Jacka provází po přesídlení z Londýna do Bristolu.

Už na první pohled se nejedná o zářného hlavního hrdinu se spravedlivým odhodláním dělat svou práci podle předpisů. Jeho odhodlání má mnohem prozaičtější důvody. Usvědčit svého souseda z únosu jeho malého bratra a zjistit, co se vlastně s Evanem stalo. Jeho život narušují dva faktory - přehnaná náklonnost k alkoholu a nezdravý vztah k ženám.

Charakteristickým rysem Jacka Cafferyho je jeho šestý smysl, schopnost vycítit “špatnou atmosféru”, vyprofilovat možného pachatele a budoucí oběti. Což je sice jeho silnou stránkou, na druhou stranu mu to nepřidělává přátele v řadách londýnské a poté ani bristolské policie. Je to docela záhadný chlap, který aniž by si to uvědomoval, působí na ženy jako magnet. Kdejaká by ho ráda získala pro sebe.

V průběhu mění Jack nejen své působiště, ale i ženy a celkově své chování. Kam až nás autorka zavede, to si můžeme jen přestavovat. Prozatím to vypadá, že by se snad i na Jacka mohlo trochu usmát štěstí.

Prozatím se s Jackem můžete seznámit v syrových, až nebezpečně skutečných thrillerech od Mo Hayder.

Syki vám dnes představí neméně zajímavou sérii s postavou tajného agenta Jasona Bournea.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně slušně :)