neděle 8. června 2014

Rozhovor: Jennifer Probst


Určitě jste všichni zaregistrovali sérii romací, které vydalo nakladatelství Ikar - Manželství. Nedávno vyšel předposlední třetí díl, a tak jsem se rozhodla trochu vyzpovídat jejich autorku Jennifer Probst. Jennifer ráda a ochotně komunikuje se čtenáři na sociálních sítích, takže to nakonec nebyl vůbec problém. A tady máte rozhovor, který jsme pro Vás společně udělaly. 

Jennifer Probst - official website
Jennifer, děkuji, že jste byla ochotna udělat rozhovor pro české a slovenské čtenáře. Začněme s Vaším psaním. Kdy jste začala psát a brát to vážně? Přemýšlela jste někdy o tom, řekněme, když Vám bylo patnáct, že by to mohla být práce na plný úvazek?

Začala jsem psát, už když jsem byla hodně mladá. Vždycky jsem věděla, že budu spisovatelka, ale když jsem dospěla, nevěděla jsem, jak dosáhnout toho, aby to byla práce na plný úvazek. Byl to můj opravdový sen. Napsala jsem tři Young Aduld romance mezi 12ti až 16ti, šla jsem na vysokou a po dvacítce jsem začala psát Adult Contemporary. Celou dobu jsem pracovala a psala jsem ve svém volném čase. Před několika lety jsem si uvědomila, že potřebuji zacházet s psaním jako s podnikáním a ne jako s koníčkem. Začala jsem publikovat více pravidelně a pak měla Manželská smlouva ohromný úspěch a já se konečně mohla psaní věnovat na plný úvazek!


Vaše série „Manželství s milionářem“ je první série, která byla v České republice a na Slovensku publikována. Manželský omyl je prozatím poslední, ale já vím, že má tato série knihy čtyři, plus knihu kouzel. Takže, kdo jsou hlavní postavy v jednotlivých knihách?

Ano, Manželství s milionářem zahrnuje Manželskou smlouvu, Manželský omyl, Manželskou past a Manželský svazek. Kniha kouzel je něco, co jsem vytvořila na vlastní pěst a obsahuje exkluzivní krátký příběh s Nickem a Alexou z Manželské smlouvy. Hlavními postavami je rodina Conte - kteří vlastní pekařství, původně jen v Bergamu v Itálii, - a rodina MacKenzie z New Yorku. Alexa a Nick jsou ve „Smlouvě“, Alexy nejlepší kamarádka Maggie a Michael v „Pasti“, Michaelův nejlepší přítel Max a jeho nejmladší sestra Carina jsou v „Omylu“ a Maxův nejlepší přítel a Michaelova starší sestra – Sawyer a Julietta, - jsou ve „Svazku“. A pak je tu Mama Conte – moudrá italská matka rodu, která založila La Dolce Famiglia – Italskou pekárnu.

Kterou z nich máte nejraději? Musím říct, že jsem se zamilovala do Maxe z Manželského omylu a do Maggie z Manželské pasti. 

Nemůžu si vybrat, prostě nemůžu! Všichni jsou tak zvláštní a jedineční, když jsem je psala. Počkejte, až se dostanete k Sayerovi z Manželského svazku! Je to alfa samec a je jedním z nejvíce sexy mužů. Já prostě miluji každého hrdinu a hrdinku pro jejich jedinečný příběh, takže se moji nejoblíbenější neustále mění!!

Vždycky mě zajímalo, jestli jste viděla české obálky Vašich knih. Co si o nich myslíte?

Ano, můj editor mi posílá zahraniční edice, když dorazí. Miluju ty obálky! Je to tak vzrušující, když vidím ty edice. Mám je vystavené v knihovně v kanceláři.

Napsala jste další knihy a série. Jak byste popsala žánr těchto knih?

Píši jak „sexy contemporary“ a erotické romány a ráda střídám jedno nebo druhé. Některé z mých erotických příběhů jsou novely a jsou opravdu žhavé. Moje nová série je vlastně spin off od Manželství s milionářem. Začíná s „Searching for Someday“, potom „Searching for Perfect“ a uvidíte proplétání všech postav z „manželské série“! „The Searching“ série je o třech přátelích kteří založí dohazovací agenturu a objeví se i kouzelná kniha. Je to tak zábavné psát, takže doufám, že brzy i vy uvidíte tyto knihy.

Kde hledáte inspiraci? 

Moje inspirace přichází ze života. Moje představivost vždycky divoce běhala, milujji vymýšlení nádherných příběhů a sledování lidí a jejich běžného života, to mě inspiruje.

Který autor vás inspiruje, nebo koho nejraděi čtete?

Pokud jde o autory, čtu všechny žánry a jsem opravdu nenasytná čtenářka. Miluji Susan Elisabeth Phillips, Stephen King, Nora Roberts, Dean Koontz, Garth Stein, Cherise Sinclaire, je jich příliš mnoho, aby je mohla jmenovat.

Máte rituál před nebo během psaní?

Ano. Stačí psát. Naučila jsem se psát při čemkoliv co se okolo děje, se dvěma dítky v plenkách, dvěma záchranářskými psy a prací na plný úvazek! Kdybych čekala na kreativivní nápad nebo určitý rituál, nikdy by práce nebyla hotová, lol !

A teď trochu jiná otázka. Kdybyste měla možnost popovídat si s někým v minulosti nebo budoucnosti, kdo by to byl? Co byste mu/jí chtěla říct?

Chtěla bych si popovídat sama se sebou z minulosti a řekla bych jí, aby relaxovala. Že vše bude fungovat, aby byla šťastná a neztrácela drahocenný čas starostmi o přespříliš maličkostí. Myslím, že bych si se užila mnohem víc.

Jaký žánr nejraději čtete?

Romace – erotické a sexy ze současnosti.

Jakou knihu právě čtete?

Právě jsem dočetla Naughty Bits od Joey H. Hill. Je to erotická série a Hill je skvělá autorka.

Děkuji Vám opravdu moc za tento rozhovor. Přeji Vám mnoho nadšených čtenářů a nekonečnou inspiraci pro psaní. Na závěr, co bystě vzkázala českým a slovenským čtenářům?

Já moc děkuji za rozhovor. Posílám velké objetí všem svým českým a slovenským čtenářům – děkuji, děkuji za čtení mých knih, a že jdete po téhle cestě se mnou. Doufám, že vás budu moci v budoucnu poskytnout mnoho potěšení, to je pro mě hodně důležité. Spojte se se mnou na sociálních sítích. Miluji spojení se svými čtenáři.

1 komentář:

  1. Díky za rozhovor! Mám tuhle sérii ráda, už se moc těším na čtvrtý díl :)

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)