sobota 23. března 2013

Nakladatelský maraton #3

Books and Smile

Po opravdu dlouhé době jsem se zase rozhoupala udělat "Nakladatelský maraton". Poslední jsem dělala v září, takže je čas se zase trochu pochlubit tím, co ukrývá moje knihovnička. Dneska jsem zvolila dvě nakladatelství, a to IKAR a KNIŽNÍ KLUB. Obě nakladatelství vydávají úžasné rozmanité knížky, a jelikož jsem i členem knižního klubu, knížek mám opravdu hodně. A některé jsou už pěkně staré.

Tak, a jdeme na to :o) První fotka ukazuje obsah části jedné police. Knih je celkem 14 a jdou všechny od Knižního klubu. Obrázek je dost malý, takže výčet toho, co vlastním. 

Ďáblovy housle - Joseph Gelinek
Sactus - Simon Toyne
Terapie láskou - Matthew Quick
Pohrobci zla - Nicolas d'Estienne d'Orves
Kurz tvůrčího psaní - Jincy Willett
Nepřirozená smrt - Leah Ruth Robinson
Divoši - Don Winslow
Lovkyně informací - Taylor Stevens
Nepříjemně blízko - Londwood Barclay
Mánie - Craig Larsen
Out - Nacuo Kirino
Box 21 - Roslund & Hellström
Hrdinkou snadno a rychle - Meg Cabott
Hvězdy nám nepřály - John Green

Ještě zůstaneme u Knižního klubu, protože se mi do jednoho záběru nevešlo všechno :o) Teď už jen šest knížek. Žánrově opět dost promíchaný. 

Písky času - Barbara Erkinová
Vzdálené hlasy - Barbara Erkinová
Božská láska - Alexandra Ripley
Neodpykané zločiny - Hans-Dieter Otto
Spirála - Kodži Suzuki
Černobílý svět - Kathryn Stockett

Stále Knižní klub, teď už i s nakladatelstvím Ikar. Tyhle knihy jsem dala dohromady, protože je to jeden autor. Jedna kniha mi chybí, asi jsem jí někomu zapůjčila a už se nevrátila zpět. No, to se občas stává. Horní dvě knihy jsou první vydání a jsou už staršího data. Názvy jdou přečíst, takže nebudu opisovat, co je zřejmé. Dlouho jsem od něj nic nečetla, ale asi bych si mohla trochu osvěžit paměť a připomenout si jeho styl. 

A máme tu nakladatelství Ikar. Než jsem knížky poskládala, ani jsem netušila, že jich mám tolik. Občas mi nedochází, že jsem zásobena jako malá knihovna ;o) Takže, co tu máme.

Pětkrát román od Danielle Steel
Zapomenutá zahrada - Kate Morton
Oidipův návrat - Anna Hess
Jestli zůstanu - Gayle Forman
Království nevinnosti - Rebecca Coleman
V plamenech - Rosamund Lupton
Sestra - Rosamund Lupton
V zahradě bestií - Erik Larson 

Od Ikaru mám i dvě autobiografické knihy, s nádhernými obálkami, takže jsem je vyfotila zvlášť.
A jako poslední jsem vybrala knížku, která na první pohled vypadá staře, ale vydaná byla nedávno. Přiznám se, že jsem ani nevěděla, že ji mám doma.

Když to sečtu, celkem mám od obou 43 knih. To už je pořádné číslo :o) Ale na něm rozhodně neskončím, protože čtení a nakupování knížek je moje vášeň, což znamená, že když vlezu do knihkupectví, na 99% si nějakou odnesu. A dost často je to právě z Knižního klubu nebo Ikaru.

8 komentářů:

Hlavně slušně :)