neděle 18. května 2014

Review: Manželský omyl

Originální název - The Marriage Mistake (Marriage to a Billionaire #3)
Autor - Jennifer Probst
Překlad - Nina Novotná
Počet stran - 256
Vydáno - 2014
Nakladatelství - Ikar

Recenze

Na dětskou lásku se většinou krásně vzpomíná. Pro Carinu Conte je to uzavřená kapitola, která ale stále bolí. Muž, kterému by ochotně dala celé své srdce, se jí prakticky před lety vysmál a ona se rozhodla hodit to za hlavu a žít. Teď, po letech strávených v Itálii, se ocitá tváří tvář minulosti na půdě Ameriky. Už to není to vystrašené, malé, milé děvče, ale dospělá žena a všichni okolo by si to měli uvědomit. 

Když Michael Maxovi oznámí, že do Ameriky přiletí jeho mladší sestřička Carina a Max jí bude mít na starosti, zuří. Má své práce dost a není žádná chůva, která bude dohlížet na rozmazlené výbušné děcko. Žena, která mu vstoupí do kanceláře, ale není zdaleka ta dívka, kterou čekal. S velkým sebezapřením se musí přemáhat, aby na Carinu myslel jako na Michaelovu mladší sestru a ne na nádhernou ženu, kterou se stala. I Carina cítí, že mezi nimi něco je, je si však vědoma bolesti, kterou jí způsobil, když byla mladší a stále se chová jako velký bratr a ne jako muž, který by ji mohl milovat. 


Carina do Ameriky přijela nejenom se zapojit do rodinného byznysu, ale taky konečně roztáhnout křídla a užívat si. Jenže místo, aby si nezávazně zařádila, Max jí neustále poučuje a snaží se jí jakkoliv překazit možný úlet. Když Carina zjistí, že zašel tak daleko, a jejímu doprovodu vyhrožoval, je vzteky bez sebe. Sexuální frustrace, vzájemná přitažlivost a vztek rozdmýchá v obou vášeň, o které ani jeden netušili, že by mezi nimi mohla být. Přesto jsou několikrát vyrušeni a Max je rozhodnut odolat. Přece by nemohl zradit Michaelovu důvěru a přátelství. Jenže i když se snaží, Carina mu to neusnadňuje, a když oba ztratí hlavu, všechno se zkomplikuje. Na prahu pokoje se objevuje paní Conte a Max tuší, že z tohohle jen tak nevycouvá.

Autorka Jennifer Probst tentokrát ústřední dvojici nechala kolem sebe chodit opravdu hodně dlouho. Vše začíná vlastně už v knize Manželská smlouva, pokračuje v Manželské pasti a nakonec je nechává vypořádat se s vlastním osudem v Manželském omylu. Carina od dětských let milovala Maxe, ale ona pro něj byla jako vlastní mladší sestra. Měl pocit, že je jeho úkolem ji chránit a na tom se nic nezměnilo, ani když dospěla a přijela z Itálie do Ameriky. Ba právě naopak. Z Cariny se stala nádherná smyslná i nevinná žena zároveň a Max si nedokáže pomoct a snaží se každého muže z jejího života odstranit. Carina by ráda na Maxe zapomněla, ale prostě si nedokáže pomoci a touží po něm. Jejich namlouvací a odmítací tanečky jsou vlastně docela roztomilé.

Pro mě osobně je tento díl asi tím nejlepším. Velice hezky je zpracován motiv zakázané lásky a strachu z toho, že někoho zklamete. Autorka vtělila do jediné osoby sebedůvěru, charisma a odhodlání a zároveň nejistotu a váhavost vzít si od života to, co chce nejvíc. Hlavním motivem je sice láska a touha, ale nemalou část tvoří tradiční pohled na rodinu, vztahy a hlavně hledání sebe sama a přiznání si strachu. Carina s Maxem se sice znají celý život, ale zároveň se musí znovu poznat. City, které k sobě chovají, tají nejen vzájemně před sebou, ale i před sebou samými.

Manželský omyl je taková pohádka pro dospělé, ale je to velice příjemné čtení, který vám pravděpodobně vykouzlí na tváři úsměv. Kniha je velice čtivá, vtipná a i když je konec předvídatelný, dokáže překvapit. Pro ty, kteří se neradi loučí s postavami je to příjemný návrat k předchozím hlavním postavám, které se v ději objevují a zasahují do něj.

„Ty hajzle!“
A sakra.
Na chviličku zaváhal, ale pak zaklel, popadl ji za zápěstí a vtáhl ji dovnitř.
Odstrčila mu ruce a zamračila se na něj. Z šatů jí kapala voda. „Jak se opovažuješ míchat se mi do milostného života?“ zasyčela. „Zrovna ty! Vždyť ty bys vztah nepoznal, ani kdyby tě kousl do zadku!“
„Jen jsem tě chránil.“

5 komentářů:

  1. Předchozí dvě knihy mám doma a tuhle si rozhodně taky pořídím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už jsi je četla? Která se ti líbila?

      Vymazat
    2. Četla jsem zatím jen první. Ta se mi líbila moc. Na ty další dva díly se chystám až po státnicích...

      Vymazat
  2. nevíš jeslti není nekde na netu?

    OdpovědětVymazat

Hlavně slušně :)